Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csehország: a Plzen két ponttal a Slavia előtt a szünetben – KÖRKÉP

A világbajnokság miatt világszerte szünetelnek az első osztályú bajnokságok, így a cseh bajnokság (First League) 2022-2023-as idénye is téli szünetre vonult…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A cseh bajnokság (First League) 2022-2023-as idényének alapszakaszában a 30 fordulóból eddig 16 kör küzdelmeit bonyolították le. Egyetlen körrel vagyunk túl tehát a bajnokság félén. Jelen állás szerint a tavalyi győztes Viktoria Plzen két ponttal előzi meg a 12 elsőségével helyi rekordbajnoknak számító Slavia Prahát. Az utolsó öt bajnokiját megnyerő Slavia így közelebb zárkózott az éllovashoz, amely a legutolsó három mérkőzése közt egy döntetlent és szezonbeli egyetlen vereségét is elkönyvelte.

A Plzent csak a harmadik helyen tanyázó Sparta Praha tudta legyőzni november elején hazai közönsége előtt, miközben az utolsó három meccsét megnyerve tudott közelebb zárkózni. A negyedik helyezett Sigma Olomuc az utolsó héten előzte meg a zsinórban három vereséget szenvedő Hradec Kralovét, míg az utolsó felsőházi, hatodik helyet a Mlada Bolesláv birtokolja. Az első hatba kerülés azért lenne fontos, mert ők vehetnek részt a felsőházi rájátszás küzdelmeiben, de rendkívül szoros a küzdelem, hiszen a hatodiktól még a 12. is három pontra van.

A Bohemians és a Slovacko ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a hatodik, de a Liberec is csak egyel, az Ostrava is a Brno pedig kettővel kevesebbet. A mezőny végén az utolsó két helyet a Zlin és a Pardubice foglalja el.

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore