Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

David de Gea helyére Portugáliából igazolna kapust a Manchester United – sajtóhír

A Vörös Ördögök már a spanyol kapus utáni időket tervezik, mert úgy fest, hogy jövőnyáron továbbáll a 32 éves rutinos hálóőr.

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A Manchester United az FC Porto kapusával, Diogo Costával pótolná a szezon végén szinte biztosan távozó David de Geát a Sky Sports értesülései szerint.

A portugál kapuvédő kiváló teljesítmény nyújt a Bajnokok Ligájában, de mellette a portugál élvonalban is hétről hétre remek formában véd, így nem is meglepő, hogy Fernando Santos szövetségi kapitány is első számú kapusként számít rá a válogatottban.

A spanyol portás szerződése pedig a szezon végeztével lejár, amelyet egyelőre nem is kíván megújítani, ennek következtében Diogo Costa iránt már most érdeklődnek a manchesteriek, akivel hosszútávra terveznének, hiszen még csak 23 éves, de már most kiváló teljesítménnyel rukkol elő folyamatosan.

A 7-szeres portugál válogatott labdarúgó a Porto csapatában járta végig a ranglétrát, amelynek felnőtt keretébe 2019-ben került fel. Az igazi áttörés azonban az elmúlt idényben érkezett, amikor beverekedte magát a kezdőcsapatba. Összesen 87 tétmérkőzésen védhette a Sárkányok kapuját, amelyekből 36-ot hozott le kapott gól nélkül.