Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Itt a torna újabb meglepetése! – Marokkó legyőzte Belgiumot! – videóval

Az F-csoport második fordulója vasárnap délután egyből egy bombameglepetéssel indult, miután Marokkó teljesen megérdemelten, két góllal győzte le Belgiumot. 

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Nem kezdődött túl nagy iramban az első játékrész, amelyben túl sok helyzetet nem jegyezhettünk fel. Marokkó nagyon stabilnak tűnt, a belga próbálkozásokban – igaz ez az afrikaiakra is – nem sok átütőerő volt.

Az első félidő utolsó pillanataiban aztán Hakim Ziyech meg nem adott találata mintha ébresztőt fújt volna a csapatoknál (…)

(…) A szünet után meg is élénkült a játék képe, mindkét csapatnak akadt már olykor igen komoly gólszerzési lehetősége is.

A 73. percben aztán Marokkó, közel sem érdemtelenül megszerezte a vezetést: Abdelhamid Sabiri balról, élesen középre lőtt labdája és a berobbanó Romain Saiss olyannyira meglepték Thibaut Courtis kapust, hogy a labda utat talált a belga hálóba – Érett a bombameglepetés!

Belgium cserékkel próbált újítani, beállt a hajrára az a Romelu Lukaku is, akinek a játékát csupán a harmadik csoportmeccsre jósolták legjobb esetben is.

Lukaku sem tudott változtatni igazán a belgák játékán, helyzetbe nem is került a találkozón – Nem úgy mint Marokkó! Egy belga védelmi hibát használtak ki Hakim Ziyechék a hosszabbításban, szépen befejezéssel, Zakaria Aboukhal révén!

Ha nem is a világbajnokság legnagyobb meglepetése született vasárnap délután, de kétségkívül hatalmas dolog, hogy Marokkó legyőzte a nála előzetesen sokkal esélyesebb belgákat, akiknek a játékát elnézve még komoly gondba kerülhetnek a továbbjutást illetően is (…)

 

Belgium – Marokkó 0-2 (0-0)
Al Thumama stadion (Doha), Vezette: C. A Ramos (mexikói)
Gólszerző: Sabiri (73.), Aboukhal (90+2.)
Sárga lap: Onana (29.) illetve Sabiri (90+5.)
Kiállítva: –

Belgium: Courtois – Alderwireld, Verthongen, Castagne – Meunier (Lukaku, 81.), Onana (Tielemans, 60.), Witsel, T. Hazard (Trossard, 75.) – De Bruyne, Batshuayi (De Ketelaere, 75.), E. Hazard (Maertens, 60.). Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

Marokkó: Munir – Mazraoui, Saiss, Aguerd, Hakimi (Attiat-Allal, 68.) – Amrabat, Amallah (Sabiri, 68.), Ounahi (El Yamiq, 78.) – Ziyech, En Nesyri (Hamdallah, 73.), Boufal (Aboukhlal, 73.). Szövetségi kapitány: Walid Regragui

 

Az F-csoport aktuális állása: 


Standings provided by Sofascore

 

A vasárnap további programja: 

17:00 Horvátország – Kanada (Tv: M4 Sport)

20:00 Spanyolország – Németország (Tv: M4 Sport)