Nagy volt az ijedtség, Pelé ismét kórházba került

Az utóbbi időben többször is kórházi kezelésre szoruló háromszoros világbajnok legenda egészségi állapota sajnos továbbra sem kifogástalan…

(Photo by FABI0 TEIXEIRA /Anadolu Agency/Getty Images)

A brazil sajtó beszámolói szerint ismét kórházba került a háromszoros világbajnok legenda, Pelé, akinek a hírek szerint a kemoterápiás kezelése nem hozta meg a várt eredményt. Először arról szóltak a hírek, hogy kritikus az állapota, azonban lánya eloszlatta a kételyeket:

“A média riadalmat keltett ma apám egészségügyi állapotával kapcsolatban. A kórházban van, ahol a gyógyszereit szabályozzák. Nincs vészhelyzet. Újévkor ott leszek, és ígérem, hogy felteszek róla néhány képet” – írta Kely Nascimento.

A brazilok 82 esztendős legendáját tavaly szeptember elején kellett megoperálni, melyet követően heteket töltött a kórházban, majd december elején került be ismét a klinikára, de állapota javult, így az elmúlt időszakban otthonában folytathatja a rehabilitációját, de különböző kivizsgálásokra még járnia kell.

Pelé menedzsere és az Albert Einstein Kórház egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként. A Seleção színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.