Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi szerint a magyar válogatott készen áll egy világbajnokságra

A magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy gondolja, hogy a magyar válogatott tapasztalt már eleget ahhoz az elmúlt időszakban, hogy egy világbajnokságon is megállja a helyét…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Portugália–Svájc nyolcaddöntőn az M4 Sport stúdiójában a nemzeti csapat esetleges vb-szerepléséről is szót ejtett:

Amikor újra találkozunk, lélekben nagyon jelen kell lennünk és tanulnunk kell abból, ahogyan mások most játszanak. Ez még nagyobb motivációt kell jelentsen a számunkra, hogy még többet nyújtsunk, mint eddig. Amelyik válogatott egy-egy európai selejtezősorozatban helyt tudot állni, az a világbajnokságra is készen áll. Azok a nehézségek, amelyeket egy európai sorozatban megtapasztalhatunk, egy vb-n is ugyanazok jelentkeznek. Hadd jelentsem ki, hogy jól fel vagyunk készülve arra, hogy a jövőben esetleg egy ilyen sorozatban is részt vehessünk.”

A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében a magyarokkal azonos csoportba sorsolt Szerbiával kapcsolatban elmondta, jobb eredményre számított tőlük a világbajnokságon, mert a játékosállományuk nagyon erős.

“Kívülállóként hadd mondjam azt, hogy szerintem elég vakmerő volt Stojkovic részéről, hogy Milinkovic-Savicot játszatta középen. Úgy döntött, hogy olyan futballistákkal játszik, akik inkább támadók és kevés labdát tudtak szerezni. Úgy érzem, ez volt az egyik oka, amiért mérkőzéseket vesztettek el ezen a vb-n” – fűzte hozzá a kapitány.

Rossi véleménye szerint a világbajnokságon az is látszik, hogy a közelmúlt két legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi felett kezd elszállni az idő:

“A labdarúgásban, különösen napjainkban, minden azon múlik, hogy meglegyen a játékos megfelelő fizikuma. Ha nem vagy kirobbanó formában, nem vagy agresszív, ellenálló, strapabíró, akkor nem igazán lehet elképzelni, hogy ezen a szinten el tudj dönteni egy mérkőzést. Az idő már érezteti a hatását, nem hinném, hogy Ronaldo részéről látunk már olyan teljesítményt, mint amilyet két-három éve láttunk, de ugyanez igaz Messire is. Lionel Messi még mindig klasszis, amikor birtokolja a labdát, de most már kiméri az energiáit. A védekezésbe való átállás során már van olyan ember a csapatban, akinek ezt a munkát el kell végeznie helyette, ahogy Ronaldo helyett is.”