Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Modric szerint a legjobb játékuk kell a brazilok ellen

A négy évvel ezelőtt vb-döntőt játszó horvát válogatott az idei világbajnokság negyeddöntőjében Brazíliával találkozik pénteken…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

A horvát válogatott csapatkapitánya, Luka Modric a brazilok elleni negyeddöntő előtt beszélt a csapatáról és a várakozásairól:

“Nagy tettet vittünk végbe azzal, hogy bejutottunk a negyeddöntőjébe, de még ennél is többre vágyunk. Talán a vb legnehezebb mérkőzése következik a legnagyobb favorit ellen. A brazilok lényegében mindig a legnagyobb esélyesek közé számítanak, s ez a mostani formájukat, játékukat tekintve még inkább igaz. Nekünk abszolút a maximumon kell pörögnünk, biztosan a legjobb meccsünket kell játszanunk, akkor lesz esélyünk. Vannak erősségeink nekünk is, amelyekkel tisztában vagyunk.”

“Jólesnek a szavai, tényleg jó fej srác, kiváló a kapcsolatunk a klubunkban. Olyan formában van, hogy játékostársaimmal együtt nagyon oda kell figyelnünk rá, de ezért vagyunk egy csapat, hogy közösen próbáljuk megállítani őt és persze a társait. A barátság így inkább majd csak a találkozó után folytatódhat, viszont örülök, hogy őt is itt láthatjuk a világbajnokságon” – mondta el a 37 éves középpályás Realos csapattársa, Vinícius Júnior dicsérő szavai kapcsán.

A brazilok és a horvátok negyeddöntője pénteken 16 órától veszi kezdetét.