Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utolsó útjára kísérték Mészöly Kálmánt

Hétfő délután a Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezték a magyar válogatott egykori kiváló labdarúgóját és szövetségi kapitányát, Mészöly Kálmánt…

 

Mészöly Kálmán 81 esztendős korában hunyt el november 21-én, temetését a hétfő délutáni órákban tartották meg a Farkasréti temetőben.

A szertartáson – amelyet Dr. Kiss-Rigó László püspök tartott – a Mészöly-család mellett jelen volt a Vasas-család képviseletében Nagy György, a Vasas Futball Club többségi tulajdonosa, Nagy Miklós sportigazgató, Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke és Polgár-Veres Árpád, az anyaegyesület sportszakmáért felelős elnökhelyettese, valamint a Vasas FC felnőtt csapata és a klub teljes stábja.

Az eseményen tiszteletét tette Orbán Viktor miniszterelnök mellett a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Berzi Sándor alelnök, Bánki Erik és Nyilasi Tibor elnökségi tagok. A helyszínen búcsúzott Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Dr. Tóth József, XIII. kerületi polgármester, a Mészöly Focisuli, de többszáz régi legenda, sportvezető, játékostárs, barát és szurkoló rótta le kegyeletét a Farkasréti temetőben.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, illetve Mága Zoltán és kamarazenekara nyitották meg a búcsúztatót, mely során Bach zeneműve mellett felcsendült Mészöly Kálmán kedvenc nótája, a “Csendes ember lettem“.

A szertartáson elsőként a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor mondott búcsúbeszédet, melyben kiemelte, hogy “súlyos veszteség érte a labdarúgást… Mészöly Kálmán halálával a magyar labdarúgás 121 éves történetének egyik legnagyobb alakja távozott.” Dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnökének üzenetét tolmácsolva elmondta: “Nagyon nehéz elfogadni a tényt, hogy többé nem leszel köztünk, távozásod nem csak minket magyarokat, hanem a nemzetközi labdarúgó életet is sokkolta.” Ezt követően Berzi Sándor Gianni Infantino – a FIFA-elnökének – sorait olvasta fel: “Szavak nem képesek érzékeltetni azt a szomorúságot, amit a távozásod okozott. Nagyon fogsz a nemzetközi futballtársadalomnak hiányozni.”

A Vasas-család nevében Markovits László és Nagy Miklós kísérték a pulpitusra Dr. Puskás Lajost, aki egykori pályatársként búcsúzott korábbi legendánktól. Gondolataival, keresztény hitével és meggyőződésével szerette volna segíteni Mészöly Kálmánt a lelki üdvössége felé: “Valamikor a fejedet kerestem a labdával, most szavaimmal a lelkedet szeretném telibe találni.

A Vasas korábbi labdarúgója, Kenderesi István a család és az elhunyt labdarúgó barátjaként mutatta be, hogy milyen ember volt valójában Mészöly Kálmán: önzetlen, jószívű, mindenki felé nyitott, segítőkész és örök optimista – ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy a Szőke Sziklát így őrizzék meg emlékezetükben.

Nemcsák Károly színművész Juhász Gyula Consolatio című versével búcsúzott Mészöly Kálmántól, akit a Vasas Futball Club felnőtt játékosainak és a Mészöly Focisuli szakmai stábjának díszsorfala között kísértek utolsó útjára.