Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Benzema játszhat a döntőben – sajtóhír

A világbajnoki döntőbe jutó francia válogatott könnyen lehet, hogy kiegészülhet egy, a tornán még egyetlen mérkőzésen sem játszó játékossal…

(Photo by Liu Lu/VCG via Getty Images)

Francia és spanyol lapok értesülései szerint a torna előtt megsérülő Karim Benzema jelezte, hogy kész lenne visszatérni a vasárnap vb-döntőt játszó francia válogatottba, melyre van lehetősége, mivel továbbra is tagja csapata keretének.

Mint ismeretes, a Real Madrid támadója közvetlenül a torna előtt az egyik edzésen szenvedett combizom-sérülést, azonban Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívott be mást a helyére, így Benzema sem került ki a keretből, vagyis amennyiben egészséges, gond nélkül csatlakozhat újból a többiekhez.

Annak ellenére, hogy a francia válogatott Benzema mellett Paul Pogba, N’Golo Kanté és Christopher Nkunku szolgálataira sem számíthat, Lucas Hernándezt pedig az első mérkőzésen elvesztette, a Les Bleus eljutott a vb-döntőig.

Deschamps a szerdai elődöntő utáni sajtótájékoztatón a Benzemával kapcsolatos újságírói kérdésre nem reagált. A hírek szerint egyelőre a francia szövetségi kapitány még nem döntött arról, hogy számít-e újból a csatárra.

Franciaország vasárnap 16 órától Argentína ellen vívja a katari világbajnokság fináléját.