Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sergio Busquets fontos bejelentést tett a jövőjével kapcsolatban! – hivatalos

Fontos bejelentést tett a jövőjével kapcsolatban az FC Barcelona rutinos középpályása, Sergio Busquets. A 34 esztendős védekező középpályás visszavonul a spanyol válogatottól, melynek színeiben 143-szer lépett pályára, ráadásul magasba emelhette a világbajnoki és az Európa-bajnoki trófeát is…

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

Sergio Busquets 2009 áprilisában debütált a spanyol válogatott színeiben egy törökök elleni vb-selejtezőn. Az akkor mindössze 21 esztendős védekező középpályás rövid időn belül meghatározó alakjává vált a nemzeti együttesnek. Ebből kifolyólag ő is hatalmas szerepet vállalt Spanyolország 2010-es vb, majd 2012-es Eb-sikeréből is. Ahogy már említettük, Busquets összesen 143 mérkőzésen húzhatta fel magára a spanyol válogatott szerelését, ezeken 2 gólt szerzett. 

Sergio Busquets klubszinten ez idáig csak az FC Barcelonát erősítette. Szerződése a szezon végén lejár, ráadásul nagyon úgy tűnik, nem fog hosszabbítani és minden bizonnyal az Inter Miamiban folytatja karrierjét. Busquets közel áll a 700. tétmérkőzéséhez a Barca színeiben, hiszen mindössze 4 találkozóra van ettől a számtól. Nem mellesleg társaival az évek alatt nyert nyolc bajnoki címet, három Bajnokok Ligáját és hét Király-kupát.