Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: Messiéknek át kellett szervezniük a fővárosi ünneplést! – videóval

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Argetnínában a világbajnoki döntő napján hatalmas ünneplés kezdődött – Lionel Messiék hazaérkezése óta pedig mindez csak fokozódott, lassan már ijesztő méreteket öltve!

Az argentin válogatott tagjai ugyanis az otthoni ceremónia részeként elindultak az ilyenkor szokásos busz-parádéra, de egyszerűen képtelen voltak megtenni a tervezett útvonalat. Buenos Airesben mintegy 4 millió (egyes források szerint 5 millió) ember özönlötte el az utcákat, Messiékre várva (Hallani például arról is, hogy voltak akik a tömegből a buszra próbáltak feljutni, hidakról leugorva Messiék közé – a szerk.).

A válogatott tagjainak biztonsága érdekében lefújták a ‘földi’ parádét, a játékosok pedig a levegőből, a haditengerészet helikopterein folytatták az utat és persze az ünneplést.

Hogy mennyire nem mindennapi az argentinok ünneplése, azt jól jelzi az is, hogy a szövetség elnöke, Claudio Tapia például elnézést kért a szurkolóktól a történtekért azért, amiért a biztonságiak nem engedték tovább a busz-parádét, ami szerinte szégyen!

 

 (Borítókép: Photo by Diego Radames/Anadolu Agency via Getty Images)