Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola elmondta, hogy szerinte ki minden idők legjobb játékosa

Az elmúlt időszakban ismét felerősödtek azok a viták, hogy ki lehet minden idők legjobb labdarúgója

(Photo By Xavi Bonilla/Europa Press via Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a világbajnokság utáni első sajtótájékoztatóján elmondta, hogy véleménye szerint Lionel Messi a világ legjobb játékosa:

“Mindenkinek meglehet a maga véleménye, de azt senki sem tagadhatja, hogy Messi ott van a legjobbak között. Számomra egyértelműen ő a legjobb, de megértem, hogy nagy a verseny, hisz vannak akik látták Pelét, Di Stefanót vagy Maradonát játszani és ők az érzelmeik miatt azt mondják, a régi nagyok a legjobbak. Ugyanakkor amit elért a futball világában, az vitathatatlan, szóval az én véleményemet nem befolyásolta volna, ha nem nyer a világbajnokságon, viszont neki biztosan ez volt a végső cél a varázslatos karrierjében. Szerintem ez volt a hab a tortán pályafutásában.”

“Hihetetlenül örülünk és gratulálunk neki, mert nagyon megérdemelte a vb-címet. El vagyunk ragadtatva a hozzáállásától és hogy mennyi tapasztalatot tudott gyűjteni. Jó kimondani, hogy van egy világbajnok a csapatunkban” – mondta el a City újdonsült világbajnoka, Julián Álvarez teljesítményéről.

Guardiola hozzátette, hogy a Manchester City legfőbb célja továbbra is a Bajnokok Ligája-győzelem lenne.