Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona hatot, az Arsenal kilencet lőtt – videóval

A női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásának csoportkörében szerda este a hatodik forduló vette kezdetét négy mérkőzéssel…

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

A C csoportban az Arsenal bebiztosította a csoportelsőségét, miután a triplázó Frida Leonhardsen-Maanum vezérletével 9-1-re kiütötte a csoportkört pont nélkül záró Zürichet idegenben. A norvég légiós mellett további két játékos duplázott, ketten pedig egy-egy alkalommal voltak eredményesek, a svájci együttes egy tizenegyesből tudott szépíteni. Eközben a Juventus és az Olympique Lyon csörtéje gól nélküli döntetlennel ért véget, az olaszoknak nyerniük kellett volna, így ugyanis a második helyen a címvédő francia gárda jutott tovább a legjobb nyolc közé.

C csoport:

Zürich – Arsenal 1-9 (0-4)
Gólszerzők: Humm (64. – büntetőből), ill. Leonhardsen-Maanum (18., 32., 51.), Foord (23., 68.), Blackstenius (45+1., 54.), Little (71. – büntetőből), Iwabuchi (83.)

 

Olympique Lyon – Juventus 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A csoport végeredménye

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

A D csoportban a már két biztos továbbjutó favorit egyaránt megnyerte az utolsó hazai mérkőzését, így a Barcelona jobb egymás elleni eredményének köszönhetően csoportelső lett a második Bayern München előtt. A katalánok félidőnként három-három gólt szerezve 6-0-ra ütötték ki a nullapontos Rosengardot, míg a bajorok Klara Bühl második félidei duplájával múlták felül a harmadik helyen végző Benficát.

D csoport:

Barcelona – Rosengard 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Oshoala (10., 16.), Mapi Leon (45+3.), Rolfo (47.), Torrejon (50.), Paredes (69.), ill.

Bayern München – Benfica 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Bühl (51., 75.), ill.

A csoport végeredménye

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore