Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rosszabbodott Pelé állapota, karácsonyra sem mehet haza

Hetek óta kórházban ápolják a brazilok egykori legendás labdarúgóját, akivel kapcsolatban eleinte aggasztó hírek jelentek meg, majd javult az állapota…

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A brazilok klasszisa, Pelé a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban részesül ellátásban. Az egészségügyi intézmény legutóbbi közleménye szerint a 82 éves brazil ikon állapota rosszabbodott.

A világbajnok legenda a karácsonyt is a kórházban tölti “rákbetegségének elhatalmasodása”, valamint a vese- és szívfunkcióiban fellépő zavarok miatt. A kórház közölte, a brazil legenda “továbbra is egy normális kórteremben fekszik, ahol megkapja a szükséges ellátást”.

Pelé lánya, Kelly Nascimento Instagram-oldalán ugyancsak megerősítette, hogy édesapja nem térhet vissza otthonába az ünnepek alatt: “Az otthoni karácsonyunk lefújva. Úgy döntöttünk az orvosokkal, hogy több okból is jó lenne maradni ebben az új családban, amelyet az Einstein Kórház ad nekünk. Ahogy mindig is, nagyon köszönjük az aggodalmaitokat Brazíliából és az egész világból. A szeretetetek, a történeteitek és az imáitok iránta nagyon megnyugtatóak, mert tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül.” 

Pelé egy posztban arról tett tanúbizonyságot, hogy bár kórházban tartózkodik, jól érzi magát.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként. A Seleção színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.