Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Patrick Vieira: “Emiliano Martínez gúnyolódása Mbappén elvett egy kicsit az argentin vb-győzelem érdemeiből “

Többen is felszólaltak már amiatt, hogy az argentin válogatott vb-győztes kapusa, Emiliano Martínez egy olyan babával ünnepelt, amin a francia válogatott támadója, Kylian Mbappé fotója található. Most a Crystal Palace menedzsere,  Patrick Vieira mondta el erről a véleményét. 

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Patrick Vieira szerint “hülye döntés” volt Emiliano Martínez részérő, hogy Kylian Mbappén gúnyolódott Argentínában a vb-győzelem ünneplése során, miután a dél-amerikaiak legyőzték Franciaországot a világbajnokság döntőjében.

Vieira, aki 1998-ban szintén vb-győzelmet ünnepelhetett a francia válogatottal, azt is elítélte, ahogy az argentinok ünnepeltek, és amilyen dalokat énekeltek, mert szerinte ezzel “Argentína megmutatta a győzelmének a sötét oldalát”.

Martinez egy játékbabát tartott a kezében Mbappé arcképével, ahogy egy nyitott busszal végigvonultak Buenos Airesben, hogy együtt ünnepeljenek a szurkolókkal. Az Aston Villa kapusának “ünneplése” azonban sokakban ellenérzést váltott ki.

Martínez ünneplése Argentínában:

Mbappét a vb-döntő után ráadásul rengetegen zaklatták a közösségi médiában, a Crystal Palace menedzsere, Vieira azonban mind Martínez viselkedést, mind pedig a zaklatást is elítéli.

“A közösségi médiában megjelenő bántalmazó kommentek, amiket Mbappé kapott a világbajnokság után, megmérgezik a játékot és a játékost is. Aztán ott vannak azok a képek, amiket az argentinok kapusáról láttam az ünneplésük során, ez mind elvesz egy kicsit Argentína érdemeiből. Nem hiszem, hogy erre szükség lett volna. Néha nem tudod kontrollálni az érzéseidet és a döntéseidet, de ez egy nagyon hülye ötlet volt Martinez részéről.”

Vieira az Mbappét célzó, szerinte rasszista üzenettel bíró dalokat is bírálta, amit az argentinok az ünneplés során énekeltek:

“Nagyon csalódott vagyok, mert én is hallottam azokat a dalokat. Tényleg nagyon csalódott vagyok. Olyan képet akarok alkotni az argentin szurkolókról, amilyen szenvedélyt és szeretetett mutattak a mérkőzések alatt. Az egy dolog, hogy a csapat megnyerte a vb-t, de a lelátókon is ők voltak a legjobbak. Szeretném ezt észben tartani, és nem gondolni azokra a hülye szurkolókra, akik elhomályosítják azt, amit Argentína elért a pályán és azon kívül. Ez is hozzátartozik Argentína vb-győzelmének sötét oldalához.”

Mbappé mesterhármast szerzett a vb-döntőben, és ezzel mentette büntetőpárbajra a mérkőzést, amit viszont Franciaország elvesztett Argentínával szemben, ez pedig Martínez remek teljesítmények is volt köszönhető.