Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zamorano: “Julián Álvarez komplexebb játékos, mint Mbappé és Haaland”

A korábbi chilei válogatott labdarúgó, Ivan Zamorano szerint a friss vb-győztes Julián Álvarez sokkal komplexebb játékos, mint csapattársa, Erling Haaland és PSG támadója, Kylian Mbappé. 

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Julián Álvarez jócskán kivette a részét abból, hogy Argentína emelhesse a magasba a világbajnoki trófeát Katarban. A Manchester City támadóját eddig is az egyik legnagyobb tehetségnek tartották, a vb után azonban még több figyelem szegeződik rá. Teljesítménye mellett nem tudott elmenni a korábbi chilei válogatott labdarúgó, Ivan Zamorano sem, aki ráadásul odáig ment, hogy szerinte Álvarez komplexebb játékos mint a jelenleg legjobbaknak tartott Erling Haaland és Kylian Mbappé.

“Julián Álvarez a legkomplexebb támadó jelenleg. Remekül játszik a széleken, jól ível be, jól fejel, minden oldalról képes kapura lőni, erős a fizikuma és a védekezésben is tud segíteni. Komplexebb támadó, mint Kylian Mbappé és Erling Haaland. Haaland nem jó a széleken, Mbappé pedig nem igazi kilences. Julian azonban mindenben kiváló. Mindemellett hatalmas szíve van, ami még különlegesebbé teszi.

– nyilatkozta a korábbi játékos az argentin Olénak.

Álvarez a vb-döntőben ugyan nem talált be, de az egész tornán 4 gólt szerzett. Kylian Mbappé bár csalódottan távozott a világbajnokságról, mesterhármast lőtt a fináléban, és ő lett a torna gólkirálya is 8 találattal. Erling Haaland nem jutott ki Norvégiával a vb-re, azonban a Manchester Cityben szárnyal, ahol épp Álvarez csapattársa. A norvég támadó az első számú csatár Pep Guardiolánál, aki minden sorozatot figyelembe véve 19 mérkőzésen 1453 percet játszott és 24 gólt lőtt, míg argentin társa 20 mérkőzésen 890 percet játszott és 7 gólt jegyzett.