Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért nevelőcsapatához a rutinos argentin kapus – HIVATALOS

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) aktuális átigazolás időszakában egy újabb számottevő klubváltás történt…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A jelentős átalakuláson keresztülmenő Newell’s Old Boys megerősítette, hogy a csapat egykori saját nevelésű kapusa, Lucas Hoyos visszatér a csapathoz a Vélez Sarsfieldtől, miután 2023. január 1-jétől három évre szóló megállapodást kötöttek vele.

A 33 esztendős kapus annak idején 2010 és 2015 között állt a NOB alkalmazásában, azonban jobbára tőlük távol, kölcsönben szerepelt, mindössze két meccsen védte a csapat ketrecét. Hoyos a “leprások” égisze alatt a San Martín Tucumán és a másodosztályú Gimnasia Jujuy kapuját védte, később több ízben is az Instituto kapusa volt, valamint a 2016-2017-es szezonban első osztályú Atlético de Rafaela alkalmazásában szerepelt.

Hoyos 2019 óta védte a Fortín ketrecét, jobbára végig első számú kapus volt, összesen 136 találkozón húzott kesztyűt. A Liga Profesional 2022-es idényében 16 bajnokin 21 gólt kapott és két találkozón őrizte meg hibátlanul a ketrecét, Leonardo Burián érkezése után ugyan megőrizte első számú pozícióját, kettőjük közül most neki kellett távoznia.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!