Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: az Inter győzelemmel hangolt a folytatásra

A csütörtök délutáni-koraesti órákban több felkészülési mérkőzésre is sor került Olaszországban…

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

A két szezonnal ezelőtti olasz bajnok Inter 1-0-s sikert ért el a Sassuolo ellen Reggio Emiliában. Simone Inzaghi csapata Edin Dzeko második félidő derekánál született találattal gyűjtötte be a Neroverdi skalpját, így a milánói csapat győzelemmel hangolt a bajnokság január 4-i újraindulására.

Sassuolo – Inter 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Dzeko (63.)

Az Atalanta hazai környezetben 1-0-s vereséget szenvedett az AZ Alkmaar ellen egy korai góllall. A hollandok találatát a norvég Hakon Evjen szerezte a legelső percben, a bergamóiak pedig már később sem tudtak egyenlíteni. A vendégeknél pályára lépett a magyar válogatott balhátvédje, Kerkez Milos, aki 63. percben csereként jutott szóhoz.

Atalanta – AZ Alkmaar 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Evjen (1.)

A bajnokság őszi szakaszában nagyszerűen teljesítő Udinese esélyeshez méltóan, 3-1-es győzelmet aratott az élvonalbeli újonc Cremonese vendégeként. A találkozó elején még a cremonaiak szereztek vezetést egy öngóllal, ám Andrea Sottil együttese hamar megfordította a mérkőzés állását és az első félóra végére a végeredményt is beállította. A Bianconeri soraiból a szezonban csak egyszer eredményes Tolgay Arslan négy perc alatt duplázott, az elején öngólt vétő Beto szintén be tudott találni.

Cremonese – Udinese 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Beto (12. – öngól), ill. Arslan (15., 19.), Beto (33.)