Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a Boca Juniors rutinos hátvédje – sajtóhír

Az argentin bajnoki címvédő Boca Juniors bizonytalan sorsú hátvédjének további jövője megpecsételődni látszik…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A TyC Sports beszámolói szerint a játékos hiába szeretett volna maradni a csapatnál, a Boca Juniors vezetőedzője, Hugo Ibarra kijelentette, hogy amíg ő a csapat trénere, addig Carlos Zambrano nem lép pályára többet a csapatban, így a rutinos hátvéd szabadon távozhat.

A 33 éves perui védő szerződése a naptári esztendő végén járt volna le, opcionálisan további hat hónappal megújították, ám nincs rá szükség a “genovaiaknál”. Az edző vélhetően fegyelmi okok miatt döntött a rutinos labdarúgó teljes mellőzése mellett. Zambrano 2020 óta 62 mérkőzésen lépett pályára a Boca Juniorsban, az előző bajnoki kiírásban 18 találkozón vették őt számításba.

Az 59-szeres válogatott játékos a Boca előtt hosszú időn át Európában futballozott: Németországban a Schalke 04, a St. Pauli és az Eintracht Frankfurt csapatainál fordult meg, de az orosz Rubin Kazany, a görög PAOK, az ukrán Dinamo Kijev és svájci FC Basel labdarúgójának is mondhatta magát.

A várakozások szerint Zambrano hazájába, a perui Alianza Limához írhat alá a folytatásban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!