Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

30-ból 21 kameruni játékos hazudott a koráról

Még afrikai viszonylatban is sokkolónak számít az a hír, mely szerint a kameruni U17-es válogatott keretének több mint kétharmadát eltiltották, miután a játékosok hazudtak a korukról…

A kameruni U17-es válogatott 30 játékosa közül 21-et elutasítottak az IRM-tesztek után, mert kiderült, hogy hazudott az életkoráról. A csapat a 2023-as UNIFFAC (Egyesült Közép-afrikai labdarúgó-szövetségek) tornájára készült volna.

A játékosok nagy részét azonnal kitették az akadémiájáról és intézkedéseket tettek azonnali pótlásuk érdekében. A Kameruni Labdarúgó Szövetség szerint ez az intézkedés az elnök szigorú utasításainak eredménye, hogy véget vessenek a játékosok állampolgári státuszával kapcsolatos trükközéseknek, amely az elmúlt években beárnyékolta a kameruni labdarúgás megítélését.

A szövetséget a közelmúltban komoly kritikák érték, amiért visszatartotta az U20-as és U17-es válogatott játékosok listáját.

A korábbi kiváló kameruni játékos, Samuel Eto’o legfőbb célja szövetség élén az életkorral való trükközések felszámolása.