Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: az új évben is bajba kerülhet anyagilag a klub? – sajtóhír

A spanyol sajtóban megjelentek szerint az FC Barcelona háza táján továbbra is bizonytalanságot szülhet, hogy a klub továbbra sem felel meg minden előírásnak az anyagiakat érintve. 

Az AS című sportlapban megjelentek szerint például elkerülhetetlennek tűnik, hogy egyszerre több játékostól is megváljon majd a Barca, miután a katalán klubnál továbbra sem sikerült kellően csökkenteni a játékosok bérét (Ezt persze úgy nehéz, hogy az új játékosok közül Robert Lewandowski havi szerint heti 400 000 eurót visz haza; de Jules Koundé vagy Raphinha is megkeresi ennek a felét – a szerk.).

A hírek szerint a Barca az elhíresült anyagi források (economic levers) további felszabadítását már nem fogja tudni meglépni, így nem marad más lehetőség, mint a játékoseladás, amely fő profitot eredményezhet.

A Radio Catalunya értesülései szerint a klub 2022 végén közel 200 millió euróval haladta meg a bérköltségét, jelenlegi kiadása pedig 320 millió euró körül mozog, amely további aggodalomra adhat okot az új évben.

A spanyol sajtóban egyébként biztosra veszik, hogy jó pár játékkostól akár már januárban megválhatnak a katalán fővárosban.