Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lukaku már várja Ibrahimovic visszatérését

Még valamivel több, mint egy hónap van a milánói derbiig, de az Internazionale sztárja, az elmúlt nyáron kölcsönben visszatért Romelu Lukaku már most óriási izgalommal várja a bajnok elleni csatát.

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Komoly elszámolnivalója van a Milan együttesével Romelu Lukakunak. A belga válogatott támadó 2021-ben bajnoki címet nyert az Interrel. Azonban a kék-feketék nem tudták megvédeni elsőségüket Olaszországban a népszerű csatár nélkül, és a trónra már a Milan ülhetett. Korábbi városi rangadókon pedig tovább fokozódott az ellentét, lévén Lukaku éppen a piros-feketék legnagyobb sztárjával, Zlatan Ibrahimovic-csal akasztotta össze a bajszát. A két csillag azóta sem békült ki, ám nem sodorta össze őket a sors, hol előbbi, hol utóbbi volt sérült. Ám egy hónap múlva megtörhet a jég. Az Interben kölcsönben újra feltűnő Lukaku éppen egészséges, míg Ibra is hamarosan visszatérhet a San Siroba.

Lukaku pedig már nagyon várja azt, hogy revánsot vehessen a Serie A címvédőjének számító Milanon, akár a svéd veteránnal a fedélzeten, akár nem.

„Nem vagyok az, aki nem szereti látni a nagyszerű játékosokat. Mindig is tiszteltem azért, amit a karrierje során elért. Sokat nyert. Akár az Interrel, és a mostani csapatával is. De azt hiszem, az emberek látni akarják azokat a meccseket, ahol két olyan játékos van, akik nyerni akarnak a csapatukkal. Remélem, hogy minél hamarabb visszatérsz. Aztán meglátjuk, mi történik a pályán.”

– nyilatkozta az Inter 29 éves légiósa, a Sky-nak.

Az Inter és a Milan derbijére február 5-én kerül sor az olasz bajnokság 21. fordulójában.