Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Galatasaray idegenben lőtt hármat a Fenernek – videóval

A vasárnapi kora esti órákban parázs isztambuli rangadóra került sor a török bajnokság (Süper Lig) 18. fordulójában az első két helyen álló Fenerbahce és Galatasaray között…

(Photo by ANP via Getty Images)

Az éllovas Galatasaray 3-0-s győzelmet aratott az ősi ellenlábas, Fenerbahce otthonában így tovább növelte előnyét a török tabellán.

A vendégek rámenősebben kezdték a mérkőzést és rögtön több lehetőség is adódott előttük, azonban az utolsó pillanatokban a Fener védelme mindannyiszor tisztázni tudott. Osayi-Samuel már a találkozó elején hosszabb ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot. Az első negyedóra végén Bardakci szerezhette volna meg a vezetést a Galatának, azonban a játékvezető a videóbíró segítségét igénybe véve les miatt érvénytelenítette a találatot. A vendégek ezt követően egyre paprikásabban futballoztak, kőkemény belépőik után több sárga lapot is begyűjtöttek. Menet közben a kapuk kevesebbet forogtak veszélyben, inkább a mezőnyben aprították egymást a csapatok. Az első félóra végén egy vendég szöglet után Sergio Oliveira vette be Bayindir kapuját, mellyel az aktívabban futballozó Galata megszerezte a vezetést (0-1). A hátrányba kerülést követően Rossiék is jobban felpörögtek és veszélyes támadásokat vezettek, de az első félidő hétperces hosszabbításban már megint inkább a vendégek álltak közelebb a gólhoz. Az eredmény az első 45 percben nem változott, a Galata 1-0-s vezetéssel mehetett a szünetre.

A fordulás után a hazaiak léptek fel kezdményezőbben, de képtelenek voltak számottevő lehetőséget kialakítani Muslera ketrece előtt. Eközben a Galata veszélyes ellentámadásokra építve többször is zavart tudott kelteni a Fener védelmében. A 70. percben a két edző tömeges cserék mellett döntött: a Fener három, a Galata két helyen eszközölt változtatást. Nem sokkal később a vendégek lecserélték a gólszerzőjüket, és pályára lépett az egyik legnagyobb nevű játékosuk Icardi szemléyében. Az Inter és a PSG egykori támadója pedig két percre rá egy kontra végén gólpasszt adott, átadásából Kerem Aktürkoglu volt eredményes (0-2). Hosszas videózást követően érvényesnek ítélték a találatot. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a hazaiak pedig lélekben már feladták. Nem sokkal később a csereember Kahveci állíttatta ki magát egy durva talpalás révén. Tíz emberrel a hazaiak nem sok veszélyt jelentettek kétgólos hátrányban, miközben a létszámfölényben játszó Galata már kevésbé szorgalmazta a támadások vezetését. Ennek ellenére a tízperces hosszabbítás végén Mauro Icardi még helyzetbe került egy védelmi hibából, és beállította a 3-0-s végeredményt.

A Galatasaray sorozatbeli hatodik győzelmével négy pontra növelte előnyét a bajnokság élén a legyőzött ellenlábas előtt.

Fenerbahce – Galatasaray 0-3 (0-1)
Helyszín: Sükrü Saracoglu Stadion; Vezette: Halil Umut Meler
Gólszerző: – ill. Sergio Oliveira (32.), Aktürkoglu (78.), Icardi (90+11.)
Sárga lap: Gustavo Henrique (11.), Valencia (87.), ill. Sergio Oliveira (26.), Boey (26.), Nelsson (34.), Mertens (45+8.), Kutlu (76.)
Kiállítva: Kahveci (86.), ill. –

Fenerbahce: Bayindir – Aziz, Gustavo Henrique (Lincoln 46.), Szalai A. – Osayi-Samuel, Crespo (Zajc 70.), Willian Arao (Dursun 90+1.), Kadioglu – Rossi (Kahveci 70.), King – Batshuayi (E. Valencia 70.). Vezetőedző: Jorge Jesus.

Galatasaay: Muslera – Boey, Nelsson, Bardakci, Dubois – Sergio Oliveira (Midtsjo 76.), Kutlu – Raschica (Akgün 70.), Mertens (Torreira 70.), Aktürkoglu (Mata 90+3.) – Yilmaz (Icardi 76.). Vezetőedző: Okan Buruk.

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore