Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubot és országot vált a Boca Juniors kapusa – HIVATALOS

Eldőlt az argentin bajnoki címvédő első számú kapusának a további sorsa, aki rövidesen elhagyja csapatát…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A brazil Flamengo bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötött a Boca Juniors lejáró szerződésű kapusával, Agustín Rossival, aki jelen állás szerint 2023. július 1-jén csatlakozhat a rióiakhoz, majd négy évre ír alá hozzájuk.

A 27 esztendős kapus eddig kizárólag a dél-amerikai kontinensen védett, Argentínában a Chacarita Juniors, az Estudiantes La Palata, a Defensa y Justicia és az őt jelenleg is foglalkoztató Boca Juniors alkalmazásában állt. Rossi aktuális klubját 2017 óta erősíti, a Bocától kölcsönben a chilei Deportes Antofagasta és az argentin Lanús együtteseiben szerepelt. A 2021-ben már az argentin válogatott keretébe is behívott portás sokáig cserekapus volt jelenlegi állomáshelyén, ám Esteban Andrada távozása óta teljhatalmat kapott a gólvonal előtt.

Rossi mostanáig 151 hivatalos találkozón védte a “genovaiak” ketrecét, a Liga Profesional legutóbbi kiírásában 24 találkozón 22 találatot kapott és tíz alkalommal hibátlanul megóvta kapuját a góltól.

A hírek szerint a Flamengo szeretné, ha a kapus előbb, már januárban csatlakozna hozzá, azonban a Boca eddig egyáltalán nem fogadta a brazilok közeledését, nem szeretnék előbb eladni kapusukat.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!