Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Bombameglepetés! Búcsúzott a Manchester City! – videóval

Hihetetlen izgalmakat hozott az Angol Ligakupa negyeddöntőjének második játéknapja, amelyen mindkét mérkőzésen borult a papírforma…

(Photo by Manchester City FC/Manchester City FC via Getty Images)

Elképesztő nyugalommal várhatja a sorsolást a Manchester United és a Newcastle együttese, hiszen a szerdai játéknap folyamán a legnagyobb rivális, a Manchester City is búcsúzott a kiírástól.

Pep Guardiola felemás csapattal állt ki a találkozóra, míg néhány poszton a legnagyobb nevei kezdtek, addig néhány helyen a cserék-cseréi kaptak lehetőséget, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen a Southampton már az első félidőben szállította a hideg zuhanyt, hiszen míg Mara a 23., addig Djenepo a 28. percben zörgette meg a vendégek hálóját, így helyezve iszonyatos nyomást a manchesteriek vállára.

A második játékrészben a hazaiak a biztos előny tudatában védekeztek, míg a beálló nagyágyúk, Kevin de Bruyne és Erling Haaland is tétlennek bizonyult, a City 72%-os labdabirtoklás mellett az egész mérkőzésen nem talált kaput…

A Szentek így a legjobb négy közé kerültek, míg a kiírás fő esélyese búcsúzott a kiírástól.

Southampton –Manchester City  2-0 (2-0)
Gólszerzők: Mara (23.) Djenepo (28.) ill.
Kiállítás:
ill.

A játéknap másik mérkőzésén a Nottingham fogadta a Wolves együttesét, ahol szintén a hazaiak domináltak az első félidőben, Boly révén a vezetést is megszerezve a 18. percben.

A Wolves egészen a 64. percig kapart az egyenlítését, amikor a csapat mexikói sztárcsatára, Jimenez tudta kiharcolni az egyenlítést, és mint kiderült a hosszabbítást, hogy ezt követően csapata végül mégis búcsúzzon a kiírástól, hiszen a csapat két kihagyott büntetőjének köszönhetően 4:3-as összesítéssel kapott ki a tizenegyes párbajon.

Nottingham –Wolves  1-1 (1-0) Büntetőket követően: 4:3
Gólszerzők: Boly (18.) ill. Jimenez (64.)
Kiállítás:
ill.

A forduló programja:

Kedd:
Manchester United – Charlton  3-0
Newcastle – Leicester 2-0

Szerda:
Nottingham Forest – Wolverhampton 1-1 büntetőket követően 4:3
Southampton – Manchester City 2-0