Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette az újabb nagy fogását a Chelsea – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Chelsea a szerda kora délutáni órákban megerősítette az Atlético Madrid támadójának megszerzését…

(Photo by Leon Neal/Getty Images)

A Chelsea hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy a 2022-2023-as szezon végéig kölcsönvette az Atlético Madrid portugál válogatott szélsője, Joao Félix szolgálatait.

A 23 éves támadó a Benfica csapatában nevelkedett, ahol a 2018-2019-es szezonban 20 gólt szerzett az első csapatban, majd azon a nyáron 126 millió eurós összegért cserébe került a “matracosokhoz”. Az összeg akkor mindkét klub számára rekordot jelentett. A portugál klasszis viszont azóta sem találta meg makulátlanul a számításait az Atlético soraiban, azóta három és fél szezon alatt 131 mérkőzésen 34-szer volt eredményes a madridi gárda színeiben.

Állítólag a felek között olyan rossz a viszony, hogy a 23 éves labdarúgó mindenképp szeretett volna távozni, hogy ne kelljen együtt dolgoznia Diego Simeonéval, de szeretne visszatérni a csapathoz, ezért csak fél évre kölcsönbe került a Chelsea-hez, s ha Simeone nyáron valóban távozik, Félix visszatérhet.

A kiszivárgott híresztelések szerint a Chelsea 11 millió eurót fizetett a kölcsönért az Atlétinek, és a játékos fizetését is állják.

“A Chelsea a világ legnagyobb klubjai között van és remélem, hogy segíteni tudom a csapatot, hogy elérje céljait. Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy itt lehetek a Stamford Bridge-en” – mondta Joao Félix.