Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jövőjéről beszélt az argentin sikerkapitány

Az argentin válogatottat az elmúlt világbajnokságon első helyre vezető szövetségi kapitány szerződése 2022. december 31-én lejárt…

(Photo by Ercin Erturk/Anadolu Agency via Getty Images)

Az argentin szövetség már a világbajnokság előtt szóbeli megállapodást kötött az argentin válogatott szövetségi kapitányával, Lionel Scalonival a 2026-os naptári esztendő végéig való folytatásról. A terv továbbra sem változott, a kapitány hamarosan visszatér Argentínába, hogy megújítsa szerződését a nemzeti csapat élén.

A Mallorcán élő Scaloni a minap a spanyol Radio Calviának adott interjúban nyilatkozott a jövőjéről:

“Boldog vagyok ott, ahol vagyok. Mióta elhatároztam, hogy edző leszek, szeretem a munkámat. Ha már nem maradhatsz tovább a pályán, akkor az első kapcsolódási pont az edzősködés. Egyelőre csak a válogatottra fókuszálok, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, nyitva áll az ajtó, hogy egyszer majd klubcsapat edzője legyek.”

Scaloni elképzelhetőnek tartja, hogy az egykor általa játékosként erősített spanyol csapatok edzője legyen egyszer:

“Mindenki tudja, hogy a Depor volt az a klub, amely megnyitotta számomra a lehetőségeket. A legjobb éveimet töltöttem a csapatnál, imádtam ott lenni. Mallorca pedig az otthonom, ahol élek, ahol a családom lakik, nagyon szeretem. Természetesen benne van a pakliban, hogy egyszer valamelyik egykori csapatomnál fogok munkát vállalni.”

Scaloni regnálása alatt a “gauchók” megnyerték a 2021-es Copa Américát, valamint 2022-ben az Interkontinentális szuperkupát és a világbajnokságot.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!