Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Nápolyban ért véget a Juventus nagy sorozata! – vieóval

A Serie A 18. fordulójának péntek esti nyitó mérkőzésén egymást követő nyolc bajnoki siker után a Juventus együttese komoly vereségbe szalad bele a Napoli vendégeként.

 (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

 

A nápolyiak az új évben az Inter ellen elveszített rangadó árnyékában egy újabb közvetlen riválisukkal találkoztak, egy olyan meccsen, ahol ezúttal semmit nem bíztak a véletlenre!

A nápolyiak már a 14. percben megszerezték a vezetést a góllövő listán éllovas Victor Osimhen találata után. A végig fölényben játszó hazaiak szereztek egy újabb gólt a szünet előtt Khvicha Kvaratskhelia révén;  csakhogy ekkor még hamar volt válasza a történtekre a Juvénak, Angel Di Maria gólja után, aki egyben kialakított a félidei eredményt is.

A fordulást követően a Napoli viszont már nem engedte közelebb magához a riválisát, hamar szerzett egy újabb gólt Luciano Spalletti csapata az 55. percben Amir Rrahmmaninak köszönhetően; majd minderre bő 70 perc után előbb Osimhen, majd Eljif Elmas révén rátett még kettőt, szó szerint sokkolva a torinóiakat.

A végig fölényben játszó, 14 lövéséből 10 alkalommal (!) is kaput találó Napoli teljesen megérdemelten nyert a kapujára elvétve (11/2) alkalommal veszélyes Juventus ellen. Luciano Spalletti csapatának legjobbjai a duplája mellett gólpasszal is jelentkező Victor Osimhen, valamint a gólja mellett kétszer az előkészítésben is jeleskedő Khvicha Kvaratskhelia voltak – Ha ők ketten ilyen hatékonyan futballoznak, szinte lehetetlen megállítani azt a Napolit, amely meglépett 10 ponttal a Juventus valamint az egy meccsel kevesebbet játszó AC Milan előtt a tabella élén.

 

 

Napoli – Juventus 5-1 (2-1)
Diego Armando Maradona stadion, Vezette: D. Doveri (olasz)
Gólszerzők: Osimhen (14. és 65.), Kvaratskhelia (39.), Rrahmani (55.), Elmas (72.) illetve Di Maria (42.)
Sárga lap: senki illetve Danilo (44.)
Piros lap: – 

Napoli: Meret – M. Rui (M. Oliveira, 71.), Kim, Rrahmani, Di Lorenzo – Anguissa, Lobotka, Zielinski (Ndombele, 79.), Politano (Elmas, 46.), Osimhen (Raspadori, 79.), Kvaratskhelia (Lozano (89.). Vezetőedző: Luciano Spalletti

Juventus: Szczesny – Danilo, Bremer, A. Sandro – Kostic, Rabiot (Soule, 83.), Locatelli (Paredes, 56.), McKennie, Chiesa – Di Maria (miretti, 73.), Milik (Kean, 56.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

 

A Serie A további hétvégi programja: 

szombat

15:00 Cremonese – Monza (Tv: Sport 2)

18:00 Lecce – Ac Milan (Tv: Sport 2)

20:45 Inter – Verona (Tv: Sport 2)

vasárnap

12:30 Sassuolo – Lazio (Tv: Sport 2)

15:00 Torino – Spezia

15:00 Udinese – Bologna (Tv: Sport 2)

18:00 Atlanata – Salernitana (Tv: Sport 2)

20:45 AS Roma – Fiorentina (Tv: Sport 2)

hétfő

20:45 Empoli – Sampdoria

 

A Serie A tabellája:


Standings provided by Sofascore