Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új támadóval erősített a Manchester United – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Manchester United a péntek esti órákban megerősítette a tapasztalt holland támadó érkezését…

(Photo by Seskim Photo/MB Media/Getty Images)

A Manchester United a péntek esti órákban hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy kölcsönben megszerezte Wout Weghorst játékjogát, aki az aktuális idény első felét a Burnley-től kölcsönben a török Besiktasnál töltötte.

A 30 éves támadó több holland csapat után leginkább Wolfsburgban tudta nemzetközi szinten letenni a névjegyét, amikor 2018 és 2022 között minden sorozatot figyelembe véve 70 gólt szállított a német csapat színeiben. Weghorst ezt követően tavaly januárban 12 millió fontért cserébe került a Burnleyhez, ahol az előző szezon második felében 20 mérkőzésen mindössze kétszer volt eredményes.

Az aktuális idényre került kölcsönben az isztambuli egylethez, ahol 18 mérkőzésen kilenc gólt termelt és felhívta magára az MU vezetőségének figyelmét.

Weghorst 2018 óta 19 mérkőzésen öt gólt szerzett a holland válogatott színeiben, abból kettőt a 2022-es világbajnokság negyeddöntőjében, amikor csereként beállva duplázott a későbbi győztes argentinok ellen.