Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: Gignacék kiütötték a bajnoki címvédőt – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2023-as Clausurája második fordulójában magyar idő szerint hétfőre virradóra a Tigres UANL és a címvédő Pachuca csapott össze egymással…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

A Tigres UANL a végére a vártnál jóval simábban, 4-1 arányban kiütötte a 2022-es Aperturát megnyerő Pachucát, így a két hibátlan csapat közül a monterrey-i gárda maradt százszázalékos. Noha a hazaiak rámenősen kezdték a mérkőzést, az első tíz perc végén egy ellenakcióból a vendégek kerültek lépéselőnybe, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően a kapu előtt lecsorgó labdát Javier López közvetlen közelről fejjel juttatta a hálóba. Néhány perccel később Gignac nagy erejű szabadrúgását Ustari tolta a léc fölé. A hazaiak további akciókat vezettek az egyenlítés érdekében, majd az első félóra végeztével Carioca bal oldali bejátszásából a korábban a Ferencvárost is erősítő új igazolás, Fernando Gorriarán előre vetődve, remek mozdulattal fejelt a hálóba. A Tigres fölénye állandósult, de az első játékrész 1-1-es eredménnyel ért véget. A szünet után viszont tíz perc sem telt el, amikor egy remekül kijátszott akció végén a veterán André-Pierre Gignac közelről eredményes volt, előnyhöz juttatva a vendéglátókat. Pár perccel később a francia gólfelelős ziccerben a kapu mellé helyezett. Húsz perccel a vége előtt Gignac ismét gólt szerezhetett volna, ám L. Quinones nagyszerű szólója után hiába lőtt a hálóba, a találatot les miatt érvénytelenítették. A Pachuca próbálkozott az egyenlítésért, de az igazi helyzetek rendre a hazaiak előtt adódtak, akik a finisben el is döntötték a három pont sorsát. Tíz perccel a találkozó vége előtt egy lefordulást követően Gorriarán kiugratásából Luis Quinones volt eredményes, majd a kolumbiai támadó kisvártatva egy újabb labdaszerzést követően Gignac önzetlenségének köszönhetően újból betalált.

Diego Cocca együttese villámrajtot vett és a Tigres a mezőny egyedüli százszázalékos csapataként kettőből kettő győzelemmel vezeti a bajnokságot.

Ráadásul minden bizonnyal tovább erősödhet a csapat a rivális kárára, Nicolás Ibánez ugyanis a Pachucától a Tigreshez való átigazolása előtt már pályára sem lépett a Los Tuzos soraiban.

Tigres UANL – Pachuca 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Gorriarán (32.), Gignac (55.), L. Quinones (80., 87.), ill. J. López (9.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!