Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta új csapatát a veterán argentin támadó – HIVATALOS

Miután előző csapata a kölcsönös perrel való fenyegetés után elengedte a játékosát, az argentin bajnokság (Liga Profesional) meghatározó alakja aláírhatott új csapatához…

(Photo by Luciano Bisbal/Getty Images)

Az argentin Central Córdoba egy évre szóló megállapodást kötött a Colón csapatától viharos körülmények közt távozó veterán támadóval, Luis Miguel Rodríguezzel.

A 38 esztendős labdarúgó a bajnoki szünet alatt közölte távozási szándékát a klubbal, a kérésének azonban nem tettek eleget, a játékos pedig nem jelent meg az edzőtábor kezdetén. A hírek szerint a Colón feljelentette a saját játékosát a szerződés megszegése miatt, így megkezdődött a sárdobálás a felek között. Végül sikerült elvállniuk egymástól, így a csapat egykori erőssége aláírhatott új klubjához.

“Pulga” 2019 és 2021 között, valamint 2022-ben erősítette a Sabalerót, tagja volt a 2021-es Copa de la Liga Profesional elhódításával történelmi bajnoki címet nyerő együttesnek is. Az előző idényben a csapatkapitányi karszalagot viselte, miközben a Liga Profesional legutóbbi kiírásában hét találatig jutott. Összességében a csapat színeiben 101 mérkőzés alatt 37 gólt szerzett és 23 gólpasszt adott társainak.

Az egyszeres válogatott Rodríguez korábban az Atlético Tucumán, a Racing de Córdoba, a Newell’s Old Boys és a Gimnasia La Plata csapatait erősítette pályafutása során.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!