Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: kiütötte ellenfelét a Valencia, szűkös győzelmet aratott az Atlético Madrid

A spanyol labdarúgókupa (Copa del Rey) nyolcaddöntőit rendezték a hét közben, és a szerdai játéknapon 4 mérkőzést is rendeztek az este folyamán.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Valencia korán eldöntötte a továbbjutás sorsát a másodosztályú Sporting Gijón ellenében, akiknek sansza sem volt a továbbjutásra, ráadásul a hazaiak egyetlen kaput eltaláló lövést sem tudtak felmutatni a 90 perc alatt. Már a 10. percben vezetéshez jutottak a Denevérek Cavani révén, majd betalált Justin Kluivert is az első játékrészben, sőt, a rutinos uruguayi csatár duplázni tudott már 39 minutum elteltével. A második félidőben még további egyet hozzátett a Valencia, így sima 4-0-val mentek tovább a legjobb 8 közé, a végeredményt Samuel Lino állította be.

Sporting Gijón (II.) – Valencia 0-3 (0-4)
Gólszerzők: Cavani (10., 39.), J. Kluivert (21.), S. Lino (64.)

Az Athletic Bilbao totális dominanciát mutatott az Espanyol ellenében, összesen 24 alkalommal lőttek kapura, amelyből 9 el is találta azt, míg a vendégek részéről ez a mutató sokkal halványabb, 4 próbálkozás, ebből pedig csak 1 fogott kaput. A baszkok viszont csupán egyetlen gólt szereztek, de az továbbjutást is ért, amelynek szerzője Oscar de Marcos volt a 27. percben.

Athletic Bilbao – Espanyol 1-0 (1-0)
Gólszerző: De Marcos (27.)

A Real Betis és az Osasuna összecsapása sem volt a legeseménydúsabb mérkőzés, mégis ez volt az egyetlen találkozó az este folyamán, amin mindkét csapat betalált. Az első találatig egészen a 62. percig kellett várni, akkor William Carvalho szerezte meg a vezetést a hazaiaknak egy jól eltalált lövéssel. A vendégek válaszára pedig egészen a ráadásig kellett várni, az utolsó pillanatokban David García tudta hosszabbításra menteni a meccset a pamplónaianak. Az extra 30 percben is gólt váltottak egymással a csapatok, a 103. minutumban Sabaly révén ismét vezetéshez jutottak az andalúziaiak, amelyre a 106. percben Ruben García válaszolt, ennek következtében jöhettek a büntetők. Az idegek harcát pedig az Osasuna bírta jobban, így meglepetésre a Real Betis búcsúzik a sorozattól.

Betis – Osasuna 2-3 – büntetők után (2-2, 2-1, 1-1 0-0)
Gólszerzők: W. Carvalho (62.) ill. D. García (90+2.)

A Levante és az Atlético Madrid párharcáról sem fognak ódákat zengeni, de a Matracosok végül hozták a kötelezőt. Hiába a másodosztályban szerepelnek a hazaiak, sosem volt egyszerű pályára lépni ellenük a gigászoknak az elmúlt években, amikor a La Ligában szerepeltek, és ez most is így volt. A kevés lehetőségek egyikéből azonban Álvaro Morata villant egyet az 54. percben, amellyel megszerezték a vezetést a madridiak. Majd a már kitámadó Levantét a hosszabbítás első percében Marcos Llorente mattolta, aki a találatával bebiztosította az Atlético Madrid helyét a következő körbe.

Levante (II.) – Atlético Madrid 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Morata (54.), M. Llorente (90+1.)

A nyolcaddöntő összes párosítása:
Kedd:
Alaves (II.) – Sevilla – 0-1
Real Sociedad – Mallorca 1-0

Szerda:
Sporting Gijon (II.) – Valencia 0-4
Atletic Bilbao – Espanyol 1-0
Betis – Osasuna 2-3 – büntetők után
Levante – Atletico Madrid 0-2

Csütörtök:
Ceuta (III.) – FC Barcelona – 20:00 (Sport 1)
Villarreal – Real Madrid – 21:00 (Sport 2)