Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársa követheti az ecuadori kapitányt – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a világbajnokságot követően távozott posztjáról az ecuadori válogatott szövetségi kapitánya…

César Luis Merlo beszámolói értelmében az ecuadori szövetség egyeztetéseket folytat Ricardo Garecával a helyi válogatott megüresedett szövetségi kapitányi posztja kapcsán. Amennyiben a tárgyalások sikerrel járnak, argentin honfitárs követheti Gustavo Alfarót.

Gareca az elmúlt hét évben Peru válogatottját irányította, s 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta válogatotat a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.

Eközben a távozó 60 éves szakember 2020 augusztusa óta látta el feladatát a nemzeti csapat élén, irányításával az ecuadori válogatott 35 mérkőzésből 12-t nyert meg 14 döntetlen és kilenc vereség mellett, miközben negyeddöntőt játszott a 2021-es Copa Américán és szoros csatában nem jutott tovább a csoportjából a 2022-es világbajnokságon.