Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: 25 évesen elhunyt a Tottenham korábbi futballistája

Az MLS-ben szereplő Charlotte FC angol légiósa egy vízi balesetben életét vesztette…

A Tottenham és a Charlotte FC hivatalos kommunikációs csatornáin jelentette be, hogy egy hajóbalesetben elhunyt Anton Walkes, az MLS-csapat 25 éves játékosa.

A londoni születésű Walkesra szerdán, eszméletlenül találtak rá, miután hajóbalesetet szenvedett a Miami Marine Stadium közelében. A Floridai Hal- és Vadvilágvédelmi Bizottság szerint a tűzoltók megpróbálták még a helyszínen újraéleszteni a futballistát, ám sajnos nem jártak sikerrel.

Az angol védő a Tottenhamnél kezdte pályafutását 2016-ban, viszont igen hamar kölcsönadták az Atlanta Unitednek, így megismerkedett az észak-amerikai focival. Még két évet lehúzott Angliában, a Portsmouthnál, majd 2020-ban már hivatalosan is aláírt az atlantai csapathoz. Itt ismét két évet töltött el, mielőtt a Charlotte-hoz csatlakozott 2022-ben.

David Tepper, az észak-karolinai csapat tulajdonosa is megszólalt az esettel kapcsolatban: “Hihetetlen apa, fiú, partner és csapattárs volt, akinek életvidám hozzáállása mindenkit megérintett, akivel csak találkozott. Anton az élet minden területén segített a körülötte lévőknek jobb emberré válni. Sosem felejtjük el, milyen hatása volt az öltözőben és egész Charlotte-ban. A klub teljes mértékben támogatja az érintetteket ebben a szívszorító időszakban.”

“Mélységes szomorúsággal értesültünk egykori játékosunk, Anton Walkes haláláról. A klubban mindenki a családjára és a barátaira gondol ebben a rendkívül szomorú helyzetben” – búcsúzott tőle a Tottenham.

Nyugodjon békében.