Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem tud leállni a peruiak ikonja, élcsapatban folytatja – sajtóhír

Megbízható dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint a poraiból feltámadó perui legenda hosszú kihagyásai és sérülései után új csapathoz igazol…

(Photo by Daniel Apuy/Getty Images)

César Luis Merlo értesülései szerint a csapat nélküli veterán perui fenegyerek, Paolo Guerrero megállapodott a közös folytatásról az argentin bajnokság (Liga Profesional) előző idényében második helyezett Racing Club gárdájával.

Az elmúlt hetekben már a 39. születésnapját ünneplő gólgyáros fénykorában a Bayern München (2002-2006) és a Hamburger SV (2006-2012) csapatában is szerepelt. Guerrero a két német klub színeiben együttesen 47 gólt termelt a Bundesligában. Európai kalandjai végeztével visszatért Dél-Amerikába, és az elmúlt egy évtizedet brazil csapatok alkalmazásában töltötte, megfordult a Corinthians, a Flamengo, az Internacional és legutóbb az Avaí alkalmazásában. Az utóbbi időben viszont súlyos sérülések is hátráltatták, a 2021-es esztendőt szinte teljes egészében kihagyta térdszalag-szakadása miatt, majd hosszú időbe telt a felépülése. A tavalyi naptári esztendőben mindössze tíz mérkőzésen lépett pályára utolsó csapatában.

Peru nemzeti hőse 2004-es válogatottbeli debütálása óta 107 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti válogatottjában, s természetesen tagja volt 2018-as vb-n résztvevő keretnek.

A híresztelések szerint Guerrero egy alacsonyabb alapfizetést kapna, és a Racing különböző gól-, és teljesítményprémiumokkal honorálná őt a feltételek teljesítése esetén.