Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier Leauge: a portugál szélső visszatér Lisszabonba! – HIVATALOS

A Benfica a hivatalos csatornáin jelentette be, hogy hat év után új a csapa keretét fogja erősíteni az idény második felében a klub korábbi saját nevelésű szélsője, Goncalo Guedes. A válogatott támadó egyelőre csak kölcsönbe érkezik a lisszaboniakhoz.

(Photo by Jack Thomas – WWFC/Wolves via Getty Images)

Guedes tegnap írta alá kölcsönszerződését, melynek értelmében a szezon hátralévő részét nem a Wolverhamptonban lesz kénytelen eltölteni, hanem a Benficában. Arról egyelőre nincs infónk, hogy nyáron lehet-e valamilyen vásárlási kedvezménye a portugáloknak a megszerzésére, bár nagy engedményre nem számíthatnak. Ugyanis Guedes tavaly nyári megvételekor egészen 2027-ig írt alá a „Farkasokhoz”. Akik több, mint 32 millió eurót fizettek érte a Valenciának.

Guedes hullámzó évet tudhat maga mögött. A szélső éppen a világbajnokság előtt szorult ki a portugál válogatottból. Ehhez pedig halovány wolverhamptoni teljesítményével járult hozzá. Guedes mindössze két gólt és egy gólpasszt jegyzett „ősszel” a Woles mezében.

A PL-ben kiesés ellen küzdő Wanderers-szel ellentétben a Benficával a portugál bajnoki címért harcolhat Guedes. A fővárosi együttes vezeti a bajnokságot.