Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Montiel: “Legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy így leszünk világbajnokok…”

Bő egy hónappal ezelőtt az argentin válogatott végső győzelmével zárult a katari világbajnokság, mellyel az Albiceleste története során harmadszor lett világbajnok…

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

Az argentin válogatott jobbhátvédje, Gonzalo Montiel a TyC Sportsnak beszélt az érzéseiről, melyet annak kapcsán tapasztalt, hogy belőtte az utolsó tizenegyest a franciák ellen a vb-döntő tizenegyespárbajában:

“Scaloni megkérdezett előtte, hogy vállalom-e. Önkívületi állapotban voltam, dühöngtem még a harmadik francia gól miatt, és zokogtam a tizenegyespárbaj előtti percekben, de mondtam, hogy vállalom. Megkérdezte, hogy biztos, és megerősítettem neki, hogy készen állok… Igazából amikor odasétáltam, már nagyon nyugodt voltam, éreztem a szurkolók, a társak és a családom támogatását, nem hibázhattam. Láttam, hogy a kapus elmozdul, ezért lőttem keresztbe.”

“Sokszor elképzeltem, hogy világbajnok leszek, de a legmerészebb vágyaimban sem gondoltam volna, hogy én lövöm majd az utolsó tizenegyest a vb-címért” – tette hozzá a Sevilla jobbhátévdje.

Argentína 1978 és 1986 után harmadik világbajnoki sikerét ünnepelhette 2022-ben.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!