Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: botlott a Palace otthonában a Newcastle! – videóval

Döntetlennel ért véget az angol élvonalbeli bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapja: a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Newcastle United a Crystal Palace otthonában hagyott két pontot.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Az előző fordulóban a Manchester United ellen pontot szerző Crystal Palace a Szarkák ellen is védekező felfogásban lépett pályára – az első félidőben kaput eltaláló lövése sem akadt Patrick Vieira csapatának. A játékrész legnagyobb lehetősége a vendégek támadója, Miguel Almirón előtt adódott, akinek lövése csak minimálisan kerülte el a kaput. Közel járt a gólhoz a brazil Joelinton is, lövését azonban hazaiak kapusa, Vicente Guaita hatástalanítani tudta. A felek így gól nélküli döntetlennel vonultak öltözőbe a szünetben.

A második játékrészt szintén Eddie Howe gárdája kezdte veszélyesebben, méghozzá Callum Wilson fejesének köszönhetően, amely viszont egyenesen a kapus kezébe szállt. A Palace a 65. percben sérülés miatt megvált kulcsemberétől, Wilfried Zahától, akit az MU ellen betaláló Michael Olise váltott. A végén még Vieira legénysége járt közelebb a három ponthoz, Nick Pope azonban bravúrral védte a csereként beállt Jean-Philippe Mateta próbálkozását. A mindkét oldalon kimaradt helyzeteknek gól nélküli iksz lett a végeredménye.

A Newcastle a legutóbbi négy mérkőzésén háromszor is döntetlent játszott, ám egyelőre ez is elég a 3. helyhez a Premier League tabelláján. A Palace a 12. pozíciót foglalja el a táblázaton.

Anglia, Premier League, 21. forduló
Crystal Palace FC – Newcastle United FC 0–0
Helyszín: Selhurst Park; Játékvezető: Craig Pawson
Sárga lap: Guéhi (4.), Hughes (75.), Doucouré (87.), Olise (90+4.), ill. Trippier (57.), Joelinton (90+4.)

Crystal Palace: Guaita – Ward (Clyne 71.), Richards, Guéhi, Mitchell – Doucouré, Schlupp (Hughes 65.) – Ayew, Eze (Olise 65.), Zaha (Mateta 65.) – Édouard (Ozoh 90.). Vezetőedző: Patrick Vieira.

Newcastle United: Pope – Trippier, Schar, Botman, Burn – Longstaff, Guimaraes, Willock (Saint-Maximin 69.) – Almirón (Murphy 86.), Wilson (Isak 69.), Joelinton. Vezetőedző: Eddie Howe.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Liverpool 0–0 Chelsea
Bournemouth 1–1 Nottingham Forest
Leicester City 2–2 Brighton
Southampton 0–1 Aston Villa
West Ham 2–0 Everton

Vasárnap
15:00 Leeds United – Brentford (Spíler 1)
15:00 Manchester City – Wolverhampton (Match 4)
17:30 Arsenal – Manchester United (Spíler 1)

Hétfő
21:00 Fulham – Tottenham Hotspur (Arena 4)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore