Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: a Feyenoord nem tudta lejjebb szakítani az Ajaxot – videóval

Vasárnap délután rendezték a holland bajnokság (Eredivisie) 17. fordulójában két nagy rivális, a listavezető Feyenoord és a címvédő AFC Ajax klasszikus rangadóját…

(Photo by Patrick Goosen/BSR Agency/Getty Images)

Küzdelmes összecsapáson 1-1-es döntetlenre végzett egymással a Feyenoord és az AFC Ajax. A De Klassieker küzdelmesen, eleinte kevés lehetőséggel vette kezdetét, majd az első félóra végéhez közeledve Timber tette próbára Bijlow képességeit, aki remek védést mutatott be a közeli lövéssel szemben. Ezt követően viszont a rotterdamiak vezettek több veszélyes támadást, melyek közül az egyik góllal ért véget, miután Hartman labdaszerzése után a brazil Igor Paixao fordulásból lőtt a frissen igazolt Rulli ketrecébe. Az első játékrész hajrájában az Ajax növelte a fordulatszámot, de képtelenek voltak helyzetbe kerülni, így a szünetre a hazaiak mehettek egygólos vezetéssel. A fordulást követően egyre inkább állandósult az amszterdamiak fölénye, ám Kudusék képtelenek voltak érdemi lehetőségeket kidolgozni, a Feyenoord tökéletesen állta a sarat. Az utolsó húsz percen belülre fordulva az Ajax támadásai célba értek: Bergwijn középre játszásából Davy Klaassen közelről fejjel volt eredményes. A végjátékban ismét a hazaiak tértek magukhoz, azonban az eredmény már nem változott, pontosztozkodás történt.

A döntetlent azt jelentette, hogy a két csapat közt maradt az ötpontos különbség, a listavezető rotterdamiak nem tudták még lejjebb szakítani az Ajaxot, de a PSV Eindhoven előtt három ponttal vezetik a bajnokságot. Abból a szempontból tovább folytatódott az Ajax gyengélkedése, hogy Alfred Schreuder csapata immár hat forduló óta nyeretlen.

Feyenoord – AFC Ajax 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Igor Paixao (34.), ill. Klaassen (71.)

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore