Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ukrán középhátvédet szemelt ki a Brighton! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton együttese szeretné leigazolni a Sahtar Donyeck védőjét, Mykola Matvienkót.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A legfrissebb angol sajtóértesülések szerint a Brighton edzője, Roberto De Zerbi a téli átigazolási időszakban szeretné megerősíteni csapata védelmét. A hírek alapján erre a legfőbb kiszemeltje a Sahtar Donyeckben futballozó Mykola Matvienko. A 26 éves játékos hosszú évek óta az ukrán csapat alappillérének számít, és komoly nemzetközi rutinnal is bír. Ráadásul Roberto De Zerbi jól ismeri őt, hiszen 2021 májusa és 2022 júliusa között ő irányította a Sahtar együttesét. A hírek szerint Matvienko is szívesen dolgozna együtt újból régi mesterével, valamint a Sahtar is nyitott lenne a védő értékesítésére, természetesen csak megfelelő ajánlat esetén. A források alapján a donyecki alakulat vezetősége abban az esetben hajlandó megválni a védőtől, ha a Brighton legalább 25-30 millió eurót letesz az asztalukra.

Mykola Matvienko 2017 nyarán került fel a Sahtar felnőttei közé. A klub színeiben azóta 150 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 11 millió euróra taksálja a transfermarkt.