Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A portugál bajnokságból igazolna jobbszélsőt a Tottenham – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham csapata tárgyalásokat folytat a portugál Sporting CP csapatával Pedro Porro leigazolásáról. 

(Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Tottenham nagyon közel jár ahhoz, hogy leigazolja a Sportig CP-től Pedro Porrót. A két klub szerdán tárgyalásokat folytat egymással, ahol akár már el is dőlhet a játékos jövője. Porro menedzsmentje biztos abban, hogy a felek megegyeznek egymással, így a spanyol játékos visszatérhet a Premier League-be még a téli átigazolási időszak vége előtt.

A Sporting nem titkolt célja, hogy meg akarja tartani Porrót, és a Sporting menedzsere, Ruben Amorim már többször is kijelentette, hogy bárki kívánja megvásárolni a jobbszélsőt, akkor ki kell fizetnie érte a 45 millió eurós kivásárlási árat. Korábban a Chelsea és a Barcelona is érdeklődött Porro iránt, azonban egyre biztosabb, hogy a Spurs lesz a befutó.

Egy biztos, hogy korábbi klubja, a Manchester City megkapja az átigazolási összeg 30 százalékát, mivel ezzel a feltétellel adták el a Sportingnak 2022 nyarán 8,5 millió euróért. Porro egyébként soha nem lépett pályára a Cityben, bár 2019 óta a klub játékosa volt. A jobbszélső egy-egy szezont töltött kölcsönben a Reall Valladolidnál a Sportingnál, majd a portugálok végül végleg megvásárolták, és Porro egy 2025-ig szóló szerződést írt alá.

A 23 éves játékos hamar alapember lett a Sportingnál, és eddig minden sorozatot figyelembe véve 25 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólt és 11 gólpasszt is jegyzett.