Aláírt új csapatához a veterán perui ikon – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően, miután sikeresen átment a szükséges orvosi vizsgálatokon, leszerződött új csapatához a mostanában a térdével bajlódó veterán perui támadó…

(Photo by Heuler Andrey/Getty Images)

Az argentin Racing Club bejelentette, hogy a 2023-as naptári esztendő végéig szóló szerződést kötött a csapat nélküli veterán perui támadóval, Paolo Guerreróval.

Az elmúlt hetekben már a 39. születésnapját ünneplő gólgyáros fénykorában a Bayern München (2002-2006) és a Hamburger SV (2006-2012) csapatában is szerepelt. Guerrero a két német klub színeiben együttesen 47 gólt termelt a Bundesligában. Európai kalandjai végeztével visszatért Dél-Amerikába, és az elmúlt egy évtizedet brazil csapatok alkalmazásában töltötte, megfordult a Corinthians, a Flamengo, az Internacional és legutóbb az Avaí alkalmazásában. Az utóbbi időben viszont súlyos sérülések is hátráltatták, a 2021-es esztendőt szinte teljes egészében kihagyta térdszalag-szakadása miatt, majd hosszú időbe telt a felépülése. A tavalyi naptári esztendőben mindössze tíz mérkőzésen lépett pályára utolsó csapatában.

Peru nemzeti hőse 2004-es válogatottbeli debütálása óta 107 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti válogatottjában, s természetesen tagja volt 2018-as vb-n résztvevő keretnek.

Az argentin Szuperkupát megnyerő Racing az egyik esélyeseként várhatja az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2023-as idényének pénteki rajtját.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!