Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bielsa döntött az Everton megkereséséről – sajtóhír

Miután az Everton menesztette Frank Lampardot a menedzser posztjáról, beindultak a találgatások az utód kilétét illetően…

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

A korábbi híresztelések szerint az Everton vezetősége megkereste Marcelo Bielsát, azonban César Luis Merlo értesülései szerint a veterán argentin szakember bár meghallgatta az ajánlatot, elutasította a liverpooliak megkeresését.

A 67 esztendős tréner legutóbbi megbízatása során mintegy három és fél éven át a Leeds United menedzsere volt, melyet 170 mérkőzésen irányított, ebből 80-at nyertek meg 33 döntetlen és 57 vereség mellett. Eközben 2020-ban 16 év után visszajutottak az angol élvonalba és az elmúlt szezonban újoncként kifejezetten ígéretes idényt futottak, a második élvonalbeli szezonban azonban csak a kiesés elkerüléséért harcoltak, így február végén lapátra tették.

Bielsa hosszú ideje tartó edzői pályafutása során az argentin (1998-2004) és a chilei válogatott (2007-2011) szövetségi kapitánya is volt, továbbá dolgozott például az Athletic Club (2011-2013) és az Olympique Marseille (2014-2015) kispadján.

Az Everton 20 forduló alatt szerzett 15 pontjával kieső helyen tanyázik a Premier League-ben, jelenleg pedig új menedzsert keres.