Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet Dél-Amerikába az argentinok friss világbajnoka – sajtóhír

Megbízható sajtóinformációk szerint megkezdőtetek az érintett klubok közt az egyeztetések arról, hogy a Sevilla argentin szélsője visszatérjen Dél-Amerikába…

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

A TyC Sports információi szerint a brazil országos első osztályú Vasco da Gama tárgyalásokat kezdeményezett a Sevillával a világbajnok argentin szélső, Alejandro “Papu” Gómez leigazolásáról. A hírek szerint a játékos nyitott a váltásra, így amennyiben a klubok közt megszületik az egyezség, létrejöhet az átigazolás.

A 34 éves középpályás az elmúlt két év alatt 80 tétmérkőzésen kilenc gólt és hat gólpasszt regisztrált az andalúziai gárda színeiben. Ahogy csapata, úgy Gómez is gyengélkedik az aktuálisan futó idényben, 12 spanyol bajnokin egyetlen előkészítést jegyzett a 2022-2023-as idényben. Az argentin szélső azt megelőzően hosszú éveken át Olaszországban futballozott, a Catania (2010-2013) és az Atalanta (2014-2021) színeiben egyaránt a Serie A meghatározó játékosai között tartották számon.

Gómez nevelőcsapata az Arsenal Sarandi volt, azon kívül még a San Lorenzo csapatában szerepelt 2009 és 2010 között.

A rutinos labdarúgó 2017 óta 17 találkozón lépett pályára az argentin válogatottban, ezalatt három gólt szerzett, miközben tagja volt a 2021-ben Copa Américát és a 2022-ben világbajnokságot nyerő együttesnek.