Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavásárolja saját nevelésű védőjét a Real Madrid a Rayo Vallecanótól – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid úgy döntött, hogy a védelem megerősítése érdekében visszavásárolja saját nevelésű játékosát, Fran Garcíát.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Az angol The Athletic egy klubközeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy a Real Madrid aktiválja saját nevelésű játékosa, Fran García 10 millió eurós visszavásárlási opcióját a Rayo Vallecanónál.

A forrás szerint García és a Real már megerősítette, hogy közel állnak a megegyezéshez, azonban a 23 éves játékos minden bizonnyal a szezon végéig a Rayónál marad kölcsönben.

A Real azonban csak 5 millió eurót fog fizetni Garcíáért, mivel azzal a feltétellel került a Rayóhoz, hogy ha ismét eladnák, akkor megkapják a játékos átigazolási árának 50 százalékát. A fiatal játékos 2021 nyarán csatlakozott a Vallecánóhoz a királyi gárda akadémiájáról 2 millió euróért, azonban egy szezont korábban az Estadio de Vallecas csapatában töltött kölcsönben.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szeretné visszahozni Garciát, de a végső döntést nem ő, hanem a klub vezetősége hozza majd meg. A Rayo eközben azt mondta a The Athleticnek, hogy még nem tájékoztatták őket a védő visszavásárlásáról.

Garcia korábban a Bayer Leverkusen érdeklődését is felkeltette, miután remekül játszik jelenlegi csapatában. A 23 éves védő eddig 52 alkalommal lépett pályára a La Ligában a Rayóban.