Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: hazai pályán sem tudott nyerni az Ajax – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 18. fordulójában csütörtök esti mérkőzésén a botladozó címvédő Ajax hazai mérkőzést játszott a Volendam ellen…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Az AFC Ajax szenvedése tovább folytatódott, a holland rekordbajnok csak a hajrában harcolt ki 1-1-es döntetlent a Volendam ellen. Az amszterdamiak hiába játszottak elképesztő mezőnyfölényben, az első félidőben csak kihagyott lehetőségekig jutottak, miközben a vendégeknek kapura lövésük sem volt, Tadicsék pedig rendre elpuskázták a helyzeteiket. A fordulás után kevesebb mint negyedórával jött az igazi sokk: egy kapu elé ívelt szabadrúgás után a vendégek vezetéshez jutottak az előre húzódó hátvéd, Damon Mirani közel fejesével. A Volendam első és egyetlen kaput eltaláló lövéséből gól született. Az Ajax görcsösen igyekezett az egyenlítésért, végül a 80. percben Mohammed Kudus egy lendületes akció végén kiegyenlített. Ennél több azonban ma sem volt a csapatban, be kellett érniük az egy ponttal, és a táblázat ötödik helyével.

A hétközi fordulóban a PSV Eindhoven is botlott, így az éllovas Feyenoord és a második AZ Alkmaar némileg elszakadt a többiektől.

Az Ajax zsinórban a hetedik bajnoki mérkőzését vívta meg nyeretlenül, mellyel beállította a klub történetének eddigi leghosszabb negatív szériáját, melyet 1965-ben állított fel.

AFC Ajax – Volendam 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kudus (80.), ill. Mirani (59.)

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore