Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott védőt igazolna a Liverpool – sajtóhír

A török sajtóban ismét leporolták a Fenerbahce magyar válogatott védőjének klubváltásáról szóló pletykákat és angol topcsapattal boronálták őt össze…

A török források közül az Aksam, a Yeni Safak  és a Fanatik is arról ír, hogy a hátvédgondokkal küzdő Liverpool az átigazolási időszak hajrájában megszerezheti a Fenerbahce magyar védőjét, Szalai Attilát.

A 25. születésnapját a közelmúltban ünneplő hátvéd két évvel ezelőtt szerződött a török klubhoz a ciprusi Apollon Limasszol csapatától, játékjogáért a 2.3 millió eurót fizetett az isztambuli egylet. Szalai a Fener hátvédsorába hamar beilleszkedett és villámgyorsan nélkülözhetetlen alapemberré vált az együttesben, és hátvéd létére 21 meccs alatt három gólt szerzett a múlt szezonban. Az elmúlt idényben sérüléséig 31 bajnokin és összesen 43 tétmérkőzésen vették számításban.

A magyar válogatott alapembere az idei szezonban eddig 33 tétmérkőzésen szerepelt klubcsapatában, beleértve az összes bajnoki meccset.

Az utóbbi időben a nemzetközi sajtóban Szalait olyan csapatokkal boronáltak össze, mint a Chelsea, a Napoli vagy éppen az Atlético Madrid, de tavaly nyáron állítólag a West Ham United, a Notthingham Forest, a Newcastle United, a Fulham, a Brighton & Hove Albion, a Bologna és a Sevilla ugyancsak szívesen látta volna őt soraiban. Azonban számtalan hír nem bizonyult igaznak, mivel a török sajtó minden egyes átigazolási időszak környékén ezekkel igyekszik felverni a játékos árát, minél jobb helyzetbe hozva ezzel klubja tárgyalási pozícióját.

Korábban maga Szalai Attila is többször hangsúlyozta, hogy az aktuális szezont mindenképpen a Fenerben szeretné befejezni.