Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Pedri gólja döntött, a Barca legyőzte idegenben a Gironát! – videóval

Begyűjtötte a három pontot az FC Barcelona a spanyol élvonalbeli bajnokság 19. fordulójának szombati játéknapján: a katalánok a Girona otthonában győztek, méghozzá Pedri González találatával.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A hazai pálya ellenére kaput eltaláló lövést sem jegyzett az első félidőben a Girona, ugyanakkor a vendég Barcelona sem alakított ki ziccert. Xavi gárdáját a 26. percben érzékeny veszteség érte, mégpedig Ousmane Dembélé sérülésével, akit Pedri váltott. A kisebb lehetőségek kimaradtak, így a felek gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre.

A fordulást követően a Barcelona egyre nagyobb nyomást gyakorolt ellenfelére, amely a 61. percben csúcsosodott ki, méghozzá Pedri révén: a középpályás a kapus, Paulo Gazzaniga hibáját használta ki, aki kivetődött, ám lemaradt Jordi Alba lapos beadásáról. Pedri a 100. Barca-meccsén volt eredményes. A Girona a végén többször is közel járt az egyenlítéshez, de vagy a védelem vagy pedig Marc-André ter Stegen menteni tudott – a kapus végül a 14. kapott gól nélküli bajnokiját teljesítette az idényben. A végső sípszót megelőzően a hazaiak mestere, Michel piros lapot kapott.

A Barcelona ideiglenesen 6 ponttal ellépett a La Liga tabellájának élén, ezzel győzelmi kényszerbe hozva az üldöző Real Madridot, amely vasárnap a Sociedadot fogadja. A Girona – amely zsinórban másodszor szenvedett vereséget a bajnokságban – tizenkettedik helyen áll a táblázaton.

Spanyolország, La Liga, 19. forduló
Girona FC – FC Barcelona 0–1 (0-0)
Helyszín: Estadio Municipal de Montilivi; Játékvezető: Alejandro Ruiz
Gólszerző: Pedri (61.)
Sárga lap: Castellanos (45.), Martínez (74.), ill. Fati (43.), Xavi (45+1. – pályán kívül), Pedri (45+3.), Gavi (49.)
Kiállítva: Michel (90+4. – pályán kívül)

Girona: Gazzaniga – Martínez, Juanpe (Martin 81.), Bernardo, Gutiérrez – Romeu – Couto (Villa 71.), Herrera (Fernández 59.), García, Riquelme (Roca 81.) – Castellanos (Stuani 70.). Vezetőedző: Michel.

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, García, Alonso (Alba 46.) – Gavi, Busquets, De Jong – Raphinha (Kessié 88.), Fati (Balde 81.), Dembélé (Pedri 26.). Vezetőedző: Xavi Hernández.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Almería 3–1 Espanyol

Szombat
Cádiz 2–0 Mallorca
18:30 Sevilla – Elche (TV: Spíler 2)
21:00 Getafe – Real Betis (TV: Spíler 2)

Vasárnap
14:00 Real Valladolid – Valencia (TV: Spíler 2)
16:15 Osasuna – Atlético Madrid (TV: Spíler 2)
18:30 Celta Vigo – Athletic Club (TV: Spíler 2)
21:00 Real Madrid – Real Sociedad (TV: Spíler 2)

Hétfő
21:00 Villarreal – Rayo Vallecano (TV: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore