Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Ligakupa: a Sportingot legyőzve a Porto hódította el a trófeát – videóval

A Portugál Ligakupa döntőjébe a Sporting CP és az FC Porto csapatai jutottak be. Nagyon hamar vezetést szereztek a portóiak, amit úgy is meg tudtak tartani, hogy az első játékrészben és a lisszaboniak játszottak nagy fölényben. A Sporting azonban nem tudott érvényes találatot szerezni a mérkőzésen, sőt a hajrában újabb gólt szerzett a Porto, ami azt eredményezte, hogy 16 év után ismét ők emelhették magasba a trófeát.

(Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images)

Jobban játszott a Sporting az első félidőben, mégis a Porto szerezte meg a vezetést a 10. percben, amikor Eustaquio lőtt a kapu bal felső sarkába. Három perccel később a Sporting is betalált Edwards révén, de a játékvezető és a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot. A 24. percben a hazaiaktól Morita lőtt a kapu jobb oldala felé, azonban Ramos remekül védett. A 36. percben Pedro Porro már a felső lécet találta el, majd szinte rögtön Pedro Goncalves pedig csak a bal kapufát lőtte telibe. Végül hiába volt fölényben a Sporting, végül nem tudott kiegyenlíteni.

A második félidő sokkal eseménytelenebbül telt és kevés helyzetet hozott. A Portónak volt néhány támadása, de a befejezések rendre pontatlanok voltak. A 72. percben ráadásul emberhátrányba került a Sporting, amikor Paulinhót kiállították második sárga lappal. Utána jobban nyomott a Porto, és a hazaiak nem voltak túl veszélyesek. Végül a 86. percben lezárta a mérkőzést a Porto, amikor egy szép támadás végén Pepe labdáját Marcano fejelte a hálóba, ezzel pedig eldőlt, hogy a Porto nyerte a Portugál Ligakupát.

Sporting CP – FC Porto 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Eustaquio (10.), Marcano (86.)
Sárga lap: Ugarte (32.), Paulinho (63.), Pedro Goncalves (67.), Goncalo Inicao (90+6.) ill. Pepe (63.), Wendell (67.), Borges (90+6.)
Kiállítás: Paulinho (72.) ill. –