Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil Szuperkupa: a Palmeiras hétgólos őrületben múlta felül a Flamengót – videóval

Szombat este rendezték a brazil Szuperkupa-mérkőzést az előző idényben országos bajnok Palmeiras és a hazai kupagyőztes Flamengo között…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Fordulatos körülmények között a Palmeiras 4-3-as győzelmet aratott a Flamengo ellen a Brazíliavárosban rendezett brazil Szuperkupa-mérkőzésen. Bár a találkozót a Verdao kezdte rámenősebben és több lehetőséget is elpuskázott, a vezetést az első félidő derekánál a rióiak szerezték meg, miután Gabriel Barbosa biztos lábbal váltott gólra egy büntetőt. Tíz perccel később jött a válasz, amikor Raphael Veiga egy lecsorgó labdát a tizenegyespont vonalából lőtt a hálóba. A szünet előtt a bajnok a fordítást is végrehajtotta, miután az első félidő ráadásában Gabriel Menino jó 20 méterről ballal nagy erővel bombázott a hosszú felsőbe. A fordulás után nagy erőket mozgósított a Flamengo az egyenlítés érdekében és több kimaradt helyzet után alig öt perc elteltével Everton Ribeiro kiugratásából Gabriel Barbosa lépett ki és a kimozduló Weverton mellett elegánsan pöccintette be a második találatát. Nem sokáig volt döntetlen az állás, mert kisvártatva a fiatal csodagyerek, Endrick harcolt ki tizenegyest, melyből Raphael Veiga megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. Újabb három perccel később viszont már megint egál volt az állás, Ayrton Lucas bejátszását a vb-t is megjárt Pedro brilliáns sarokmozdulattal továbbította a hálóba. 3-3 után ismét a Palmeiras kapcsolt rá és a 74. percben Gabriel Menino is dupláni tudott, miután egy közeli lövéssel volt eredményes. Újabb fordulat pedig már nem történt, a Verdao háromszor vezetést is szerezve hódította el a trófeát.

A Palmeiras története során először hódította el ezt az elismerést, miután 2021-ben tizenegyesekkel vesztette el a Szuperkupa-mérkőzést a Flamengóval szemben.

Palmeiras – Flamengo 4-3 (2-1)
Gólszerzők: Raphael Veiga (38., 58. – a másodikat büntetőből), Gabriel Menino (45+4., 74.), ill. Gabriel Barbosa (26., 51. – az elsőt büntetőből), Pedro (61.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!