Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: tízgólos meccset játszott az AZ Alkmaar – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 19. fordulójának szombat esti összecsapásán a második helyezett AZ Alkmaar az Utrechtet látta vendégül…

(Photo by ANP via Getty Images)

Őrült mérkőzésen játszott 5-5-ös (!) döntetlent egymással az AZ Alkmaar és az Utrecht gárdája. A vendégek az első negyedóra végefelé kétszer is sokkolták az AZ-t, miután Anastasios Douvikas négy perc alatt kétszer is eredményes volt, mindkétszer az ötösről pofozott a hálóba egy-egy lecsorgó labdát. Négy perccel később Maxim Dekker kotorta be az AZ szépítő találatát. A hazaiak tovább rohamoztak és az első félóra végén az ő görög légiósuk is percek alatt szerzett két gólt, amikor Vangelis Pavlidis kétszer is eredményes volt. A szünet előtt a vendégek még ki tudtak egyenlíteni Nick Viergever révén, így 3-3-as döntetlennel végződött az első 45 perc. A szünet után Douvikas szerezhetett volna újabb gólt, ám ziccergólját les miatt érvénytelenítették, tíz perccel később viszont egy gyors ellentámadás végén már érvényes gólt lőtt, így 4-3-ra újra az Utrecht vezetett a 65. minutumban. Öt percre rá Mees de Wit lövése talált utat a kapuba, mellyel újra döntetlenre módosult az állás. Nem sokkal később a vendégek kapufáig jutottak, majd már újra a házigazdánál volt az előny, miután Pavlidis is elérte a mesterhármast. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt egy kiugrás végén Sander van de Streek megelőzte a kifutó kapust és a hálóba fejelt, kiegyenlítve 5-5-re a találkozó állását. A kapust és a gólszerzőt az ütközés után egyaránt ápolni kellett, a gól azonban érvényes volt. Több változás pedig nem történt, egállal végződött az őrült összecsapás.

A hazaiaknál a magyar válogatott hátvédje, Kerkez Milos kezdőként 60 percet töltött a pályán, még 3-3-as állásnál cserélték le.

Az AZ a második helyen egyetlen pontra megközelítette a vasárnap pályára lépő éllovas Feyenoordot.

AZ Alkmaar – Utrecht 5-5 (3-3)
Gólszerzők: Dekker (20.), Pavlidis (31., 34., 78.), M. de Wit (70.), ill. Douvikas (12., 16., 65.), Viergever (41.), van de Streek (80.)

 

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore